Kameraövervakning

Kameraövervakning förebygger brott

Hos oss hittar du välutbildade tekniker som kan installera kameraövervakning, eller CCTV som det också kallas, vid din bostad, industrilokal, affär eller fastighet. Kameraövervakning är mycket effektivt när det kommer till att förebygga brott. Ett kameraövervakningssystem med tydliga och kvalitativa bilder gör att de som rör sig inom det övervakade området kan känna sig trygga med att inget kan hända som inte blir inspelat och bevarat. Kamerorna i sig kan verka förebyggande och hjälper till att skrämma bort inbrottstjuvar, inkräktare och vandaler.


Modern CCTV-teknik underlättar bevakning av större ytor samt förenklar drift

Övervakningskameror lämpar sig speciellt till platser som är otillgängliga eller som kan vara svåra att överblicka och därför lätt utsätts för skadegörelse. Kameraövervakning kan med fördel användas istället för traditionell rondering. I utbyte mot väktare från bevakningsbolaget kan larmcentralen utföra så kallad kamerarondering där operatörer ser över de bevakade områdena genom kamerasystemen. Moderna system kan även användas som effektiv perimeterbevakning och med hjälp av AI larma när exempelvis människor eller fordon rör sig på området medan djur, fåglar och regn inte generar några larm. Vid eventuella incidenter vidtas snabbt rätt åtgärder från larmcentralen som tillkallar väktare och polis. Det inspelade videomaterialet kan även vara till stor hjälp för polisen i deras arbete.

Kamerorna kan även användas för andra uppgifter som att öppna dörrar för rätt personer eller en grind när fordon med förprogrammerade registreringsnummer kör fram. Ifall du vill veta mer om hur kameraövervakning fungerar eller om du vill installera ett övervakningssystem kan du kontakta oss.

kameraövervakning

Service och underhåll av övervakningssystem

Vi vill erbjuda våra kunder service i toppklass. Ett kameraövervakningssystem behöver kontinuerlig tillsyn och service. Vi ser gärna att ni tecknar ett serviceavtal med oss i samband med installation av övervakningssystem. Det gör att vi kan garantera vår tillgänglighet och erbjuda snabb respons om något plötsligt fel uppstår. Behöver du hjälp eller har frågor går de enkelt att nå oss på telefon eller via mail. Kontakta oss direkt om du känner en osäkerhet kring användning eller funktion. Korrekt underhåll och service av kameraövervakningssystem gör att det fungerar bättre och håller längre.

Vanliga frågor

Idag känner de flesta igen en övervakningskamera och de som tänkt ägna sig åt skadegörelse eller göra ett inbrott brukar sansa sig om de misstänker att deras gärning spelas in. Det finns ett känt talesätt som heter att “tillfället gör tjuven” och i detta fall så uppstår inte tillfället då kamerans blotta existens gör platsen ogästvänlig för tjuvar och vandaler.

Man får inte sätta upp kameror hur som helst och var som helst. Våra utbildade tekniker och installatörer vet vad som gäller. Det är bäst att låta en expert installera kameror då det kan vara känsligt. För att till exempel sätta upp en övervakningskamera utanför en butik kan det behövas tillstånd. Att sätta upp kameror i en privatbostad eller på en arbetsplats där bara de som bor eller arbetar befinner sig går bra men man får inte kameraövervaka platser som räknas som allmänna. Hör av dig till oss så hjälper vi dig installera ett godkänt kameraövervakningssystem.

Det beror på hur området som skall övervakas ser ut. Ibland behövs det bara en kamera för att få en bra överblick.

Ja. Vi erbjuder både inomhus- och utomhuskameror. De som sitter utomhus kan dock behöva lite mera service då de ofta utsätts för mer slitage. Kontinuerlig service är viktigt för att kameraövervakningssystem skall fungera på ett bra sätt.

Kameror kommer i en mängd varianter för olika typer av bevakning, vissa kameror används för att ge en bred överblicksbild eller en 360 graders vy andra för enskilda uppgifter som att läsa av registreringsnummer på bilar. Våra tekniker och installatörer kommer rekommendera den typen av kameralösning som är rätt för er.

Säkrad övervakning av högsta kvalitet!